За тестото:
1 каф. ч. олио
150 г захар
2 яйца
1 каф.ч. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода
За сиропа:
100 г захар
1/2 ч.ч. вода
2-3 с.л. какао
100 г масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме захарта и яйцата много добре. След това добавяме водата и олиото и разбъркваме. Прибавяме брашното и содата и разбъркваме отново. Получава се кексово тесто, което печем на 220 градуса до готовност. След това правим сиропа като слагаме в тенджера захарта, какаото, водата и маслото и варим до разтопяваме на захарта. След изпичането нарязваме на квадратчета и заливаме със сироп. Оставяме го да се напой и ядем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар