четвъртък, 18 декември 2014 г.

Меденки с пълнеж

Първата коледна рецепта за тази година е вече тук. Коледа все повече наближават, вкъщи ухае на канела, джинджифил и карамфил. Може да включите тази рецепта към списъка за коледни приготовления, много е подходяща. Вкусни са, правят се лесно, малко повече време отнема издълбаването, но труда си заслужава, защото вкуса е просто невероятен.
Опитайте моите меденки за коледните празници!

Необходими продукти:
меденки:
2 яйца
150 грама мед
1 ч.ч. захар 
1 ч.ч. олио
1 с.л. канела
2 ч.л. сода
брашно за меко тесто
пълнеж:
изрезките от меденките
1 ч.ч. орехи
1/2 масло (125 грама)
1 ч.ч. прясно мляко
5 с.л. захар

Начин на приготвяне:
В купа разбъркваме захарта и олиото, добавяме яйцата и разбъркваме. След това слагаме меда и канелата и отново разбъркваме. Прибавяме содата и постепенно добавяме брашното до получаване на меко тесто. Правим на топчета и поставяме в на маслена тавичка. Печем на 200 градуса до златисто. След това издълбаваме меденките с малка лъжичка. Добавяме захарта, орехите и маслото и разбъркваме. Затопляме малко млякото и прибавяме към захарта, орехите, изрезките и маслото. С тази смес пълним меденките. Оставяме да омекнат и са готови.


Няма коментари: