събота, 20 декември 2014 г.

Лимонови сладки

Следващата рецепта е много свежа, вкусна и лесна. Много са ароматни, пухкави, непретенциозни и също може да се прибавят към коледните сладки. 

Необходими продукти:

1/2 ч.ч. масло

1/2 ч.ч. захар
1 яйце
1 ч.л. лимонови кори
1 с.л лимонов сок
1/2 ч.л. сода
1 ч.ч. и 1/2 брашно
1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме много добре захарта и маслото. Добавяме яйцето и разбъркваме. Прибавяме лимоновите кори и лимоновия сок. Слагаме брашното, содата и солата и правим тесто. От него правим топчета. Поставяме ги в намаслена тава. Печем на 180 градуса, за 9-11 минути.


Оригиналната рецепта е от тук: www.laurenslatest.com/lemon-crinkle-cookies/

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Меденки с пълнеж

Първата коледна рецепта за тази година е вече тук. Коледа все повече наближават, вкъщи ухае на канела, джинджифил и карамфил. Може да включите тази рецепта към списъка за коледни приготовления, много е подходяща. Вкусни са, правят се лесно, малко повече време отнема издълбаването, но труда си заслужава, защото вкуса е просто невероятен.
Опитайте моите меденки за коледните празници!

Необходими продукти:
меденки:
2 яйца
150 грама мед
1 ч.ч. захар 
1 ч.ч. олио
1 с.л. канела
2 ч.л. сода
брашно за меко тесто
пълнеж:
изрезките от меденките
1 ч.ч. орехи
1/2 масло (125 грама)
1 ч.ч. прясно мляко
5 с.л. захар

Начин на приготвяне:
В купа разбъркваме захарта и олиото, добавяме яйцата и разбъркваме. След това слагаме меда и канелата и отново разбъркваме. Прибавяме содата и постепенно добавяме брашното до получаване на меко тесто. Правим на топчета и поставяме в на маслена тавичка. Печем на 200 градуса до златисто. След това издълбаваме меденките с малка лъжичка. Добавяме захарта, орехите и маслото и разбъркваме. Затопляме малко млякото и прибавяме към захарта, орехите, изрезките и маслото. С тази смес пълним меденките. Оставяме да омекнат и са готови.


петък, 12 декември 2014 г.

Мъфини с майонеза

Здравейте! Днешната рецепта е много, ама много вкусна направо я обожавам. Преди няколко години гледам мама в кухнята разбърква майонеза и продукти за мъфини. Учудих се и я питам да не се е объркала нещо. Тогава тя ми обясни и обеща че много ще ми хареса, но аз до последно не и повярвах. Разбира много ми хареса. Онзи ден ми се прияде и  реших да си направя. Аз ги изпекъх във формички за мъфини, станаха много добре, направо отлично.
Опитайте непременно!


Необходими продукти:
1 опак. 200 грама майонеза
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
В купа се разбъркват всички сухи съставки. В друга купа се разбъркват майонезата и водата. Към сухите съставки се добавя и другата смес. Разбъркваме добре и изсипваме във формата за мъфини. Пече се 25 мин. на 180 градуса.